Pagini

Gradina semi-publica/ Semi-public garden


Propunem o gradina minimalista destinata unei folosinte colective, cu o suprafata de aprox. 600mp. Este o gradina ce nu are nevoie de ingrijiri speciale, atat dimp cat primeste soare mai mult de jumatate de zi. Vegetatia propusa este autohtona: arbori fructiferi (cires), nucul, castanul. Plante utilizate precum lavantica si ierburile ornamentale dau un parfum salbatic unui spatiu construit riguros.

We propose a minimalistic garden for colective usage, with an area of aprox. 600mp. It is a low-maintenance garden, that does not require any special attention as long as it gets the sun it needs, for more than one half of day. The proposed vegetation is mostly indigenous, such as: the cherry tree, walnut tree, chestnut tree. Used plants such as lavender and ornamental herbage, give the place a wild perfume to a rigorously built space.
Hope you like!
Enjoy, 
Adina & Gabriel







Tehniques of vegetation representation

Here are some sketches of how to represent various plants/elements of vegetation in landscape drawing plans. It is a list with the most commune used: trees deciduous or evergreen, bush cut or free-form, in groups or solitaire.


Also, alignments of trees and bushes..


How to animate an facade with vegetation..


Gradina mediteraneana

Gradinile mediteranenane au un farmec aparte, cu ierburi decorative, ghivece cu flori colorate, culori deschise si vii ale mobilierului. Ambianta obtinuta este calda si primitoare. Mai jos, afisam noul nostru proiect pentru o gradina in stil mediteranean, al unui imobil restaurat, de pe strada Thomas Masaryk in Bucuresti.


Curtea are o suprafata de circa 150 mp, care ofera acces comun unei locuinte invecinate si este delimitata pe o latura de un calcan al unui alt vecin. Mi s-a parut extrem de valoroasa senzatia de spatiu deschis si  in acelasi timp comun aL curtii, situand-o undeva intre spatiul public si cel privat, asemeni unei mini piatete neregulate. 

Si totusi este un spatiu privat, pe care cel putin doi parinti si doi copii urmeaza sa o foloseasca...Se cerea "prin tema" un foisor in locul celui vechi, un loc de joaca si un spatiu de luat masa. Este esentiala documentarea pentru a intelege un stil, sau daca nu macar pentru a intelege de unde izvorasc senzatiile pe care ti le induc. De aceea am apelat la referintele fotografice care exprima ideea si functionalitatea spatiilor si nu neaparat amenajarea in sine. Am ales sa lasam amenajarea "flexibila", in sensul de a putea fi adaptata preferintelor clientului, astfel ca zona de foisor si cea destinata gratarului, oscileaza intre lounge si loc de luat masa. Ele pot sa se schimbe cu usurinta.

Pentru vegetatie, am ales sa le gandim in grupuri de arbori si arbusti- fiecare dintre ele avand o orientare si un scop, astfel incat sa protejeze, sa creeze coridoare vizuale, sa puna in valoare zona de foisor, senzorial si coloristic. Vegetatia este structurata pe trepte de inaltimi, astfel incat sa construiasca gradual spatiul destinat relaxarii, si sa ofere centre de interes ale privitorului, descoperind treptat spatiul.


Plan amenajare, grupuri de vegetatie, zone de activitati



In cautarile mele pentru amenajare am gasit un cuptor rustic- si gratar, extrem de bine realizat, cu o imagine impecabila la nivel de detaliu folosind materiale precum caramida rosie si metalul. Il gasiti la adresa: link.

Am inceput procesul de compunere al vegetatiei prin cateva schite, atat in plan cat si in vedere/perspectiva (tridimensional):

 








Ma jos cateva perspective: