Pagini

Land suggestion


Digital drawing with Bamboo tablet of a project we really like-
 Arboretum Canberra by Taylor Cullity Lethlean, in Australia

An arboretum is basically an territory that consists of a variety of tree structures and species, and it is manly used for the purpose of cultivating, collecting and display of a wide variety of acclimated trees and shrubs.  Usually within this type of plantations, the effect upon the visual perception of the landscape is extremely strong, associated with iconic and memorable landscapes, especially for the driving observer.

It could represent a long run profitable economical activity, but most of all, a major ecological and aesthetic value for the bigger landscapes, and an elegant solution for the beautification of infrastructural landscapes.



Top 5 Industrial sites conversions

It is a now commune practice in landscape design for post-industrial interventions to transform former industrial sites into beautiful parks and recreational areas. We would like to present or top 5 of such landscape projects, that have successfuly  been realized and have become real attractions for their cities.

1. Landschaftspark Duisburg Nord by Latz + Partner
City of Duisburg, Germany



2. Parco Dora by Latz + Partner
City of Torino, Italy


3. Zhongshan Shipyard Park by Turenscape
City of Zhongshan, Guangdong Province, China



4. Queen Elizabeth Olympic Park by Hargreaves Associates
City of London, Great Britain



5. Sugar Beach by Claude Cormier + Associés
City of Toronto, Canada




LE:NOTRE poster

Just submitted my poster on Urban Growth and Peri-Urban Sprawl, due to be projected at Le NOTRE Landscape Forum 2014 event, that takes place at Sarajevo, capital of Bosnia and Herzegovina.


Gradina semi-publica/ Semi-public garden


Propunem o gradina minimalista destinata unei folosinte colective, cu o suprafata de aprox. 600mp. Este o gradina ce nu are nevoie de ingrijiri speciale, atat dimp cat primeste soare mai mult de jumatate de zi. Vegetatia propusa este autohtona: arbori fructiferi (cires), nucul, castanul. Plante utilizate precum lavantica si ierburile ornamentale dau un parfum salbatic unui spatiu construit riguros.

We propose a minimalistic garden for colective usage, with an area of aprox. 600mp. It is a low-maintenance garden, that does not require any special attention as long as it gets the sun it needs, for more than one half of day. The proposed vegetation is mostly indigenous, such as: the cherry tree, walnut tree, chestnut tree. Used plants such as lavender and ornamental herbage, give the place a wild perfume to a rigorously built space.
Hope you like!
Enjoy, 
Adina & Gabriel







Tehniques of vegetation representation

Here are some sketches of how to represent various plants/elements of vegetation in landscape drawing plans. It is a list with the most commune used: trees deciduous or evergreen, bush cut or free-form, in groups or solitaire.


Also, alignments of trees and bushes..


How to animate an facade with vegetation..


Gradina mediteraneana

Gradinile mediteranenane au un farmec aparte, cu ierburi decorative, ghivece cu flori colorate, culori deschise si vii ale mobilierului. Ambianta obtinuta este calda si primitoare. Mai jos, afisam noul nostru proiect pentru o gradina in stil mediteranean, al unui imobil restaurat, de pe strada Thomas Masaryk in Bucuresti.


Curtea are o suprafata de circa 150 mp, care ofera acces comun unei locuinte invecinate si este delimitata pe o latura de un calcan al unui alt vecin. Mi s-a parut extrem de valoroasa senzatia de spatiu deschis si  in acelasi timp comun aL curtii, situand-o undeva intre spatiul public si cel privat, asemeni unei mini piatete neregulate. 

Si totusi este un spatiu privat, pe care cel putin doi parinti si doi copii urmeaza sa o foloseasca...Se cerea "prin tema" un foisor in locul celui vechi, un loc de joaca si un spatiu de luat masa. Este esentiala documentarea pentru a intelege un stil, sau daca nu macar pentru a intelege de unde izvorasc senzatiile pe care ti le induc. De aceea am apelat la referintele fotografice care exprima ideea si functionalitatea spatiilor si nu neaparat amenajarea in sine. Am ales sa lasam amenajarea "flexibila", in sensul de a putea fi adaptata preferintelor clientului, astfel ca zona de foisor si cea destinata gratarului, oscileaza intre lounge si loc de luat masa. Ele pot sa se schimbe cu usurinta.

Pentru vegetatie, am ales sa le gandim in grupuri de arbori si arbusti- fiecare dintre ele avand o orientare si un scop, astfel incat sa protejeze, sa creeze coridoare vizuale, sa puna in valoare zona de foisor, senzorial si coloristic. Vegetatia este structurata pe trepte de inaltimi, astfel incat sa construiasca gradual spatiul destinat relaxarii, si sa ofere centre de interes ale privitorului, descoperind treptat spatiul.


Plan amenajare, grupuri de vegetatie, zone de activitati



In cautarile mele pentru amenajare am gasit un cuptor rustic- si gratar, extrem de bine realizat, cu o imagine impecabila la nivel de detaliu folosind materiale precum caramida rosie si metalul. Il gasiti la adresa: link.

Am inceput procesul de compunere al vegetatiei prin cateva schite, atat in plan cat si in vedere/perspectiva (tridimensional):

 








Ma jos cateva perspective:



Fantasy medieval city



Sometimes people feel like creating their own reality, so mine seems to be a fantasy medieval city. Without even knowing what I wanted to sketch in terms of style, shapes and atmosphere, I let my pencil flow on the sheet of paper and so I created an image of an medieval landscape drawn from my "Visual Libary", which seems to be influenced by Asian culture. Creating your own landscapes could reflect upon what you love and one might discover his true self in the process.

What does you fantasy landscape say about you?





Trei proiecte studentesti in peisaj urban complex/Three student projects in a complex urban landscape


Revista Arhitectura, nr 6/2013 contine articole interesante pe tema SCARA UMANA,
plus suplimentul cu trei proiecte studentesti de peisaj. Aici, situl oficial al revistei: http://arhitectura-1906.ro/2013/12/a-aparut-arhitectura-nr-62013/

-Revitalizare statiune cercetare pomicola Geoagiu
-Revalorificare Delta Vacaresti, Bucuresti
-Reabilitare sit UNESCO cetatea dacica Sarmizegetusa Regia

Toate cele trei proiecte au in vedere protectia si revalorificarea componentei peisajului fie acestea livezile de la Geoagiu, sau ecosistemele noi formate din "Delta Vacaresti", sau potejarea padurilor cu arbori seculari de la Sarmizegetusa Regia; Toate au in comun potentarea turistica si introducerea valentei educationale in propunerile noastre.












Gradina privata in Popesti Leordeni / Private garden design



 In luna octombrie a anului 2013, am realizat un proiect de amenajare a unei gradini private, in stil modern, simplu si practic. Cerintele au fot clare: doua locuri de parcare paralele, o zona de gratar si loc de luat masa - pentru diferite evenimente. In rest, am avut libertatea de exprimare artistica mult visata de orice arhitect peisagist: alegerea plantelor si a materialelor, dar si a formelor. 

Situatie existenta:
Parcela era destul de atipica, iar suprafata spatiului de amenajat destul de mica (in jurul a 100mp), iar imprejmuirea era deja prestabilita. Gama de culori si stilul arhitectural al casei erau sobre, masculine.

Propunere:
 Am incercat mai degraba un joc cu suprafetele minerale: de la dale innierbate speciale pentru parcaj, la dale din beton, la platforme de lemn (deck). Realizasem doua variante in care urmaream acest joc, cu o separare clara intre: zona de gratar si cea de luat masa, cat si o trecere gradata intre suprafata verde si cea minerala (pavata).


Beneficiarul a fost atras de modelul unui gratar exterior incorporat unui blat de bucatarie, dupa un modelul american (vezi mai jos) si atunci am cautat un gratar electric asemanator (gasiti ) pe care l-am imbracat intr-o masca de beton si acoperit cu marmura.
Reperezentari 3D - Gabriel Tanase
GRATAR: http://www.cucina.ro/Gratare_cu_Gaz-Gratar_gaz_Landmann_12736-24763-pd.ashx


Reprezentari 3D- Gabriel Tanase